Indagra și Indagra Food au început, miercuri, la Romexpo – GALERIE FOTO

Cel mai cunoscut eveniment agricol din România, Indagra, s-a deschis miercuri la Romexpo şi poate fi vizitat până duminică, 30 octombrie.

  • În paralel cu Indagra, la Romexpo va avea loc şi Indagra Food – târgul internaţional pentru industria alimentară, la care sunt aşteptate peste 412 de firme expozante.

La ceremonia de deschidere oficială a INDAGRA și INDAGRA FOOD au luat parte Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Foto: newsbucuresti.ro

Ambele evenimente se desfăşoară sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Deschise pe o suprafaţă de 29.000 mp, expozițiile înregistrează un grad de internaţionalizare de 29%, cu firme din Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Spania, Suedia, SUA, Turcia, Ungaria şi Vietnam.

Indagra promovează producţia sustenabilă a culturilor şi prezintă tehnologiile care asigură un consum redus de energie şi de combustibil.

Foto: newsbucuresti.ro

Târgul INDAGRA 2022 este organizat pe trei saloane tematice:

  • Salonul de Agricultură (pavilion B1) – cu 4 zone tematice: Material săditor, semințe, îngrășăminte; Zootehnie/Viticultură; Mașini, utilaje și echipamente agricole; Tehnologii și echipamente pentru irigații, sere și solarii.
  • Salonul Utilajelor Agricole (platformele 1, 4, 10, 11, V5, V6, 12, Aleea Negustorilor) – unde regăsim: utilaje agricole mari, echipamente de mari dimensiuni, excavatoare, unelte, cisterne, combine, remorci, piese.
  • Salonul Zootehnic (platformele 12, 13) – unde sunt expuse bovine, ovine, caprine, cabaline, păsări și ovine.
Foto: newsbucuresti.ro

De asemenea, cei prezenți sunt invitați la o serie de evenimente conexe pe teme de interes:

  • Forumul American de Dialoguri Comerciale pentru Securitatea Apei și Alimentelor în România, Moldova și Ucraina – organizat pe 27 octombrie, începând cu ora 09:00, în Sala Madgearu din pavilionul B3, de către Camera de Comerț și Industrie a României și Ambasada SUA în România.
  • Conferința Cum sună viitorul agriculturii românești? O perspectivă olandezo-română” – organizată pe 27 octombrie, în intervalul orar 15:45 – 19:00, în Sala Titulescu din pavilionul B3, de către Ambasada Olandei.
  • Conferința „Principalele orientări și provocări ale noii perioade de programare 2023 – 2027” – organizată pe 28 octombrie, de la ora 10:00, în Sala Titulescu din pavilionul B3, de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală.
  • Seminarul „Soluții israeliene inovatoare în sectorul agrifood” – organizat pe 28 octombrie, în intervalul orar 10:00 – 13:00, de Ambasada Israelului.
  • Conferința EU ORGANIC SCHOOL – organizată pe 28 octombrie, în intervalul orar 15:30 – 16:30, în Sala Titulescu din pavilionul B3, de către Economotechnki.
  • Lansarea Agribusinessjob – o platformă de job-uri dedicată sectorului agri-food – miercuri, 26 octombrie, în Sala Magearu din pavilionul B3, de la ora 15:00.
  • Desfășurarea concursului: ,,TOAMNA CU LUMEA SATULUI”în perioada 26 – 29 octombrie – prin intermediul căruia se urmărește promovarea activităţii publicisticii de specialitate.
Foto: newsbucuresti.ro

INDAGRA FOOD este un eveniment al profesioniștilor care prezintă soluții ecologice pentru afaceri cu impact redus asupra mediului, procese care asigură o calitate superioară a alimentelor, precum și tehnologii digitale care vor accelera modernizarea acestui sector.

Târgul INDAGRA FOOD este alcătuit din 2 saloane, după cum urmează:

  • Salonul Alimentar (pavilion B2) – cu 2 zone tematice: Utilaje si echipamente pentru industria alimentară și Produse alimentare și materii prime.
  • Salonul GastroFood (pe platforma exterioară Aleea Crowne).
Foto: newsbucuresti.ro

De asemenea, la Indagra Food 2022 vor fi prezenţi producători, distribuitori şi importatori de echipamente şi tehnologii pentru industria cărnii, dar şi reprezentanţi din domeniul panificaţiei, industrializării legumelor şi fructelor, prelucrării peştelui şi laptelui.

Vizitarea celor două târguri poate fi făcută în intervalul orar 9.00 – 18.00, iar preţul unui bilet de intrare este de 10 lei.

News Bucuresti este partener media în cadrul INDAGRA și INDAGRA FOOD.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati