Indexarea pensiilor militare cu rata inflației se amână până la 1 septembrie 2021

Guvernul a decis să amâne până la 1 septembrie 2021 indexarea pensiilor militare de stat cu rata medie anuală a inflației, arată un comunicat al Ministerului Apărării Naționale. Reprezentanții militarilor în rezervă și în retragere au fost informați despre această decizie marți, la o întâlnire cu ministrul apărării, Nicolae Ciucă. 

Decizia de amânare a indexării pensiilor militare este motivată de constrângerile bugetare severe cauzate de gestionarea pandemiei de COVID-19, precizează comunicatul MApN, scrie Digi24.

Ce se întâmplă cu recalcularea pensiilor militare

În ceea ce privește proiectul de lege referitor la recalcularea pensiilor militare, proiectul de lege PL-x 199/2020 va fi dezbătut în luna ianuarie în Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților, și apoi va fi supus aprobării plenului, având susținerea Guvernului României. „În bugetul Ministerului Apărării Naționale vor fi prevăzute resursele necesare susținerii acestei inițiative începând cu luna aprilie a anului viitor”, precizează comunicatul MApN.

Legea nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat va fi aplicată începând cu luna februarie 2021, existând resursele bugetare necesare. Normele de aplicare ale legii sunt acum în faza de stabilire a ultimelor detalii, dar vor fi aprobate și publicate în timp util, asigură conducerea Ministerului Apărării.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati