Indicativele autobuzelor regionale, modificate de la 1 august. Toate liniile de transport în comun devin de tip metropolitan

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti – Ilfov (TPBI) modifică sistemul de transport din întreaga regiune şi dispune eliminarea diferenţelor dintre liniile urbane, cele regionale şi cele expres, toate liniile devenind, de la 1 august, de tip metropolitan. Acestea vor funcţiona sub o politică tarifară unică, integrată cu cea a metroului.

Astfel, din indicativele autobuzelor vor fi eliminate literele, iar toate liniile vor avea un indicativ format din trei cifre.

Toate liniile vor avea un indicativ format din trei cifre

Prima cifră a indicativului sugerează dacă e vorba despre o linie fostă urbană (liniile de autobuz care încep cu 1, 2 sau 3), o fostă linie regională (liniile care încep cu cifra 4), o fostă linie expres (cele care încep cu cifra 7) sau linii navetă, cu caracter temporar (cele care încep cu cifra 6).

Prin această măsură, călătoria cu autobuze ale liniilor regionale, care era restricționată la limita administrativă a Capitalei, va putea fi continuată până în centrul metropolei, în toată rețeaua de transportcu o singură validare.

„Totodată, introducând conceptul de călătorie orară, TPBI vine încă o dată în sprijinul călătorilor şi le oferă posibilitatea transbordărilor multiple în acelaşi interval de timp, cu utilizarea unui singur titlu de călătorie (fără costuri suplimentare, aşa cum se întâmpla până acum, când plata era încasată pe călătoria cu un vehicul). În acest mod, se corectează situaţiile în care un călător era nevoit să valideze două călătorii pentru o cursă scurtă, deoarece tranzita un capăt de linie (de ex. Ministerul Transporturilor – Gara de Nord – Grădina Botanică). Integrarea cu metroul constituie alt avantaj, în acelaşi interval orar, călătorul putând schimba modul de transport de suprafaţă cu cel subteran, fără costuri suplimentare”, se menţionează în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati