Informare meteo de ninsori. Cod galben de viscol. Vezi care sunt zonele afectate – HARTA

0
685

Meteorologii au emis luni o informare de ploi, ninsori și lapoviță pentru toată țara. Se vor înregistra între 15 și 40 de litri pe metru pătrat. De asemenea, 26 de județe vor fi sub avertizare Cod galben de viscol, până miercuri seara.

Informarea meteo intră în vigoare luni la ora 22.00 și durează până miercuri la ora 18.00.

Aria precipitațiilor se va extinde dinspre sud-vest și va cuprinde toate regiunile și se vor acumula cantități ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse, în special în jumătatea de sud-est, 30…40 l/mp.

În zonele de deal și de munte și local în centrul, nordul și nord-estul țării vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și lapoviță, iar în regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile.

Se va forma polei pe arii restrânse în Transilvania și Moldova.

Începând din a doua parte a zilei de marți (07 decembrie) vântul se va intensifica în est, sud-est, în extremitatea de sud-vest și temporar în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45…55 km/h.

Cod galben de viscol în România. Vezi care sunt zonele afectate

Din dimineața zilei de miercuri (08 decembrie) aria precipitațiilor se va restrânge spre regiunile estice și sud-estice.

Începând de marți ora 6.00 și până miercuri la ora 18.00 va intra în vigoare un Cod galben de viscol în sudul și estul Transilvaniei, nordul și centrul Moldovei și zona de munte. Vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare.

 

Se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent, îndeosebi în zona montană și submontană. În zona montană înaltă, iar pe arii restrânse și în Moldova, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.

Județele vizate sunt Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Caraș Severin, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.