Informare meteo de ploi și lapoviță. Cum va fi vremea în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi, o informare de vremea rea valabilă pentru toată țara. Astfel, meteorologii anunță ploi și lapovită în zonele de munte.

Avertizarea intră în vigoare vineri la ora 02:00 și expiră sâmbătă la ora 20:00.

În această perioadă, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a zonei montane, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși temporar 90 km/h, scrie spotmedia.ro.

La munte, în general la altitudini mai mari de 1.500 m, ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare și local se va depune strat de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări și în celelalte regiuni, dar mai ales în sudul și vestul Olteniei, unde se vor atinge viteze de 50…60 km/h.

Temporar va ploua în cea mai mare parte a țării, iar pe parcursul zilei de sâmbătă, în Subcarpații Moldovei vor fi posibile precipitații mixte. Pe arii restrânse cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp.

Cum va fi vremea în București

Vremea se va răci în Capitală, astfel că temperatura maximă a zilei de vineri se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 5…7 grade.

Sâmbătă vor fi 11…12 grade, adică o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări și vor fi intervale în care va ploua în general slab, iar mai ales în cursul zilei de sâmbătă, vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 35…45 km/h.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati