INFP: Peste 540 de replici ale celor două cutremure din judeţul Gorj, produse până în prezent. Activitatea seismică va continua o lună

0
113
Pixabay

Specialiştii INFP anunţă că activitatea seismică din zona Gorj este în continuare intensă şi pot apărea replici ale celor două cutremure cu magnitudinea peste 5, unele putând avea chiar intensitate mare.

Trei dintre replici au fost mai mari de 4 până acum, iar patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă. În total, până în prezent au fost înregistrate peste 540 de replici.

”Din momentul producerii cutremurului cu magnitudine de 5,7 pe scara Richter (ML), din data de 14 februarie 2023, până la data comunicatului, au avut loc 3 replici semnificative cu magnitudine mai mare de 4 ML (…) În continuare se înregistrează activitate seismică asociată celor două cutremure majore din zilele de 13 şi 14 februarie, localizându-se, până în prezent, aproximativ 540 de replici”, au transmis specialiştii INFP.

Patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar nu au fost de intensitate mare.

Specialiştii precizează că nu toate aceste seisme sunt simţite de către populaţie, însă, în funcţie de magnitudinea şi adâncimea lor, pot fi resimţite în zona epicentrală.

”Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice”, au mai transmis specialiştii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.