Iniţiativă legislativă USR în sprijinul păgubiţilor City Insurance şi Euroins

0
294
Foto: news.ro

Senatorul USR Cristian Bordei a depus o iniţiativă legislativă în beneficiul miilor de cetăţeni care ar trebui să fie despăgubiţi în baza poliţelor de asigurare emise de Euroins sau City Insurance.

Iniţiativa permite păgubiţilor să conteste deciziile de despăgubire emise de Fondul de Garantare la mai multe instanţe din ţară, nu doar la Judecătoria Sectorului 2.

Potrivit iniţiativei USR, cetăţenii pot să depună contestaţii la instanţele din zona de domiciliu sau de la locul producerii pagubei. În prezent, păgubiţii pot depune contestaţii doar la Judecătoria Sectorului 2, pe raza căreia îşi are sediul Fondul de Garantare.

De la începutul anului, pe rolul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti au fost înregistrate zeci de mii de dosare ce au ca obiect fie obligarea Fondului de Garantare la emiterea deciziilor de despăgubire, fie contestarea deciziilor emise de FGA, ceea ce atrage imposibilitatea gestionării dosarelor cu rapiditate.

„Prin această modificare, cetăţenii vor avea acces mult mai simplu la justiţie, ei putând deschide acţiuni în instanţă şi la judecătoriile de la domiciliile lor şi nu doar la Judecătoria sectorului 2 din Bucureşti, unde sunt în prezent circa 20.000 de dosare cu această speţă. Pe de altă parte, această modificare ar conduce automat la degrevarea semnificativă a actualei instanţe competente de alte potenţiale mii de dosare cu obiect identic, ceea ce ar conduce la judecarea cererilor cu celeritate, aşa cum actuala lege prevede”, explică senatorul Cristian Bordei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.