INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul în creștere față de anul trecut

0
202
supermarket

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele opt luni din acest an, faţă de perioada 1 ianuarie -31 august 2022, atât ca serie brută cu 2,4%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,5%, arată datele Institutului Naţional de Statistică.

Evoluţia pe serie brută din perioada menţionată s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,4%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 2%.

Pe serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, evoluţia s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+3,8%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+3,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%.

Conform INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, a crescut, pe ansamblu, cu 2,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,9%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 1,3%.

magazin
Image by Squirrel_photos from Pixabay

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut, pe ansamblu, în luna august 2023, comparativ cu luna precedentă, cu 0,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,6%). Vânzările de produse nealimentare au scăzut cu 2,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 0,6%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,4%). Scădere a înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate cu 1,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2023, comparativ cu luna august 2022, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 1,1%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+2,7%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,6%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,3%.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.