Înșelăciunea nouă care a apărut în România, în numele Poștei Române: ”Nu vindem coletele uitate”

Înșelăciune nouă apărută în România, în numele Poștei Române. Instituția a reacționat imediat, declarând că: ”Nu vindem coletele uitate”.

Fiecare dintre noi, o dată, sau chiar de mai multe ori, ne-am trezit în fața unei situații deloc plăcute, aceea a coletelor nelivrate de Poșta Română, sau uitate prin nu-știu-ce depozit, notează Jurnalul National.

Dar, conform reprezentanților instituției, nu s-a pus niciodată problema ca aceste colete să fie vândute de Poșta Română în spațiul virtual al rețelelor de socializare.

Instituția a decis să reacționeze imediat printr-un text publicat pe pagina sa de Facebook:

”O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei.

Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate.”, scrie Poșta Română pe pagina sa de Facebook.

În același text publicat, Poșta Română are câteva sfaturi pentru a se evita situația creată:

”Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;

Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;

Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;

Fiți sceptici: dacă o informație sună „prea frumos ca să fie adevărat”, este posibil să fie falsă;

Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre.”, mai scrie Poșta Română.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati