Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă utilizarea metodelor de comunicare la distanţă cu în interacţiunea cu instituţia

În contextul limitării răspândirii infecţiei cu coronavirus (COVID-19), Inspectoratul General pentru Imigrări reaminteşte cetăţenilor instrumentele de comunicare la distanţă şi recomandă utilizarea acestora în interacţiunea cu instituţia, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităţilor de relaţii cu publicul.

  • Astfel, pentru depunerea documentelor în vederea reglementării dreptului de şedere a cetăţenilor străini în ţara noastră, obţinerea avizelor de angajare sau detaşare, dar şi alte operaţiuni, Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă interacţiunea la distanţă prin utilizarea serviciul electronic din aplicaţia portaligi.mai.gov.ro, pentru a evita aglomerarea de persoane în zona activităţilor de relaţii cu publicul, a anunţat miercuri un comunicat de presă.

Aplicaţia poate fi  accesată la următorului link: https://portaligi.mai.gov.ro/portaligi/

Cetăţenii pot obţine informaţii complete şi permanent actualizate privind legislaţia aplicabilă în domeniul migraţiei, azilului şi integrării persoanelor, prin consultarea paginii de internet a instituţiei la adresa http://igi.mai.gov.ro/

Site-ul public permite utilizarea formularelor online pentru accesul la informaţiile de interes public şi depunerea petiţiilor. De asemenea, pentru transmiterea unor comunicări sau altor informări cetăţenii pot utiliza adresa de email sau corespondenţa poştală.

Totodată, pentru informaţii cu caracter general sau situaţii speciale, la nivel central este pus la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon 021.410.99.40, iar la nivel teritorial datele sunt disponibile în secţiunea Contact a site-ului, accesând următorul link: http://igi.mai.gov.ro/ro/node/contact

Tot în acelaşi context, accesul persoanelor în zona de relaţii cu publicul se va face în baza documentelor justificative şi în limita ghişeelor disponibile.

De asemenea, au fost suspendate vizitele în cadrul centrelor aflate în administrarea instituţiei şi au  fost stabilite mai multe măsuri de prevenire în scopul asigurării protecţiei persoanelor cazate.

În funcţie de evoluţia situaţiei la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Imigrări va comunica măsurile dispuse care au în vedere atât protejarea propriului personal, cât şi a cetăţenilor.

Activităţile de audienţă, atât la nivelul aparatului central, cât şi la sediile structurilor teritoriale de imigrări, au fost suspendate până la data de 31 martie a.c.

Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă cetăţenilor străini şi europeni aflaţi pe teritoriul României să ne contacteze pentru orice aspect care intră în competenţa instituţiei şi să respecte măsurile dispuse de autorităţi în eforturile de prevenire şi combatere a răspândirii noului virus.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati