Inspectoratul Școlar București susține păstrarea orarului normal: ”Venim după o perioadă în care s-au înregistrat nişte pierderi educaționale”

Solicitarea Ministerului Educaţiei ca unităţile învăţământ să fie susţinute să-şi păstreze orarul normal este justificată, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Larisa Gojnete.

Aceasta precizează că elevii vin după o perioadă în care au înregistrat nişte pierderi din punct de vedere educaţional.

„Venim după o perioadă în care s-au înregistrat nişte pierderi din punct de vedere educaţional şi este foarte bine să valorificăm fiecare moment care poate fi unul de învăţare pentru elevi”, a afirmat inspectorul pentru Agerpres.

În opinia sa, este bine ca deciziile să fie luate ‘particularizat’ şi să fie ‘bine fundamentate’.

„Dacă se va impune, în situaţii punctuale, sunt convinsă că se va face ce este mai bine pentru copii în situaţia respectivă. Recomandarea a venit în contextul în care se ştia că există această măsură care se ia la nivelul unităţilor de învăţământ. (…) Este bine ca aceste decizii să fie luate, în primul rând, particularizat şi apoi să fie bine fundamentate”, a explicat Larisa Gojnete.

Ministerul Educaţiei a trimis Inspectoratelor şcolare o adresă prin care a solicitat ca unităţile învăţământ să fie susţinute să-şi păstreze orarul normal, subliniind că dezaprobă trecerea la ‘programul de iarnă’ care presupune reducerea duratei orelor şi a pauzelor, deoarece orice minut contează având în vedere pierderile în învăţare generate de perioada pandemiei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati