Inspirație pentru Fashion sustenabil la Garden Bazaar Fashion – ediția a III-a

Fashion înseamnă astăzi mai mult ca oricând creativitate. Într-o lume în care a recicla și a fi sustenabil este un trend internațional puternic, echipa MindHeart Projects și artiștii de la secția Modă – Design Vestimentar de la Universitatea Națională de Arte București invită iubitorii de modă și frumos la a III-a ediție Garden Bazaar Fashion, duminică, 9 iunie, de la 10:00 la 16:00, în romantica grădină Green Tea.

Va fi o sărbătoare a feminității și creativității, unde vom descoperi împreună cum putem folosi mai creativ hainele și accesoriile, cum le putem combina mai chic, cum le putem da o nouă viață.

  • Și pentru a fi inspirați cu adevărat la eveniment vor fi prezenți invitați speciali din lumea modei, profesori și studenți talentați de la Universitatea Națională de Arte București, creatoarea de modă Ana Novic, creatori locali de haine și de accesorii, artiști care rezonează cu ideea de a folosi în mod conștient arta pentru fashion sustenabil.

La eveniment vor fi prezenți studenți ai anului ll, licență ai UNArte Modă, care vor susține o paradă a modei cu o colecție creată de ei, pornind de la haine ieșite din uz, pe care le-au re-gândit, le-au re-construit în compoziții noi. Ei au fost coordonați de Lect. univ. dr. Antoaneta Tică, profesoară la secția Modă – Design vestimentar a Universității Naționale de Arte, împreună cu lect. univ. dr. Oana Roșca.

Despre importanța up-cycling-ului și despre efectele pe care moda fast-fashion le are asupra planetei va vorbi la Garden Bazaar Fashion asist. univ dr. Andreea Roxana Stoian.

Despre provocările vieții de artist creator de modă în România ne va vorbi Ana Novic, care e cunoscută pentru rochiile ei speciale purtate de  artişti ca Giulia, Delia, Antonia, Andreea Bălan. “Pentru mine moda înseamnă dăruire și detașare, istorie și tradiție, pasiune și iubire pentru frumos. Moda este refugiul meu.” spune Ana Novic.

  • Surpriza zilei va fi prezența Oliviei Luce Meyer, specialist internațional în Fashion Design, History, Sociology and Ethnology of Fashion Concept and Philosophy of Luxury, Design Conception, care ne va vorbi din perspectiva unui specialist venit în lumea modei și creativității de la București, direct de la Paris.

Și pentru a demonstra practic această teorie a up-cyclingului, la eveniment vor putea fi admirați toată ziua studenții anului ll, secția Modă – Design vestimentar a Universității Naționale de Arte din București care vor face la fața locului o mini-colecție din haine din obiecte vestimentare considerate a fi out of fashion și out of style, demonstrând că o stilizare atentă și o re-gândire a dulapului propriu, poate prelungi viața hainelor oricui.

Garden Bazaar Fashion va fi o zi plină de surprize, de artă și feminitate, cadouri pentru vizitatori, creativitate și inspirație pentru toți cei prezenți în romantica grădină Green Tea.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati