Institutul ”Cantacuzino” anunță RELUAREA producției de Polidin

Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator., anunță Institutul ”Cantacuzino”.Va fi reluată producţia de Polidin, ca produs cu rol în creşterea imunităţii care va fi comercializat ca supliment alimentar, sub formă de ursuleţi gumaţi şi spray nazal.

Totodată, vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piaţă şi sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

”În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect de cercetare-dezvoltare prin care se dorește dezvoltarea unui produs imunomodulator de tip Polidin, urmărindu-se punerea acestui produs pe piața de suplimente alimentare.

Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în Centrul Cercetare-Dezvoltare Tehnologică din Institut în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale. Vor continua testele clinice astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.”, se precizează în anunțul făcut de Institutul Cantacuzino.

Polidin CantacuzinoFotografii:
1. Reprezentarea fluxului tehnologic de obținere a unui imunomodulator de tip Polidin
2. Bioreactoare de capacitate 3,6L și 13L pentru fermentație bacteriană din Aria pilot.
3. Capsulele orodispersabile de tip ursuleț.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati