Institutul Cervantes găzduieşte, în aer liber, proiecţii în cadrul Festivalului de Film Pelicula

0
54
sursa foto: www.societateamuzicala.ro

La începutul săptămânii viitoare, luni şi marţi, Institutul Cervantes din Bucureşti va gădui în EL PATIO, spaţiul în aer liber dedicat evenimentelor culturale, două proiecţii din cadrul Festivalului de Film Pelicula. Este vorba despre două bijuterii cinematografice sud-americane: La camarista / Camerista (Mexic, 2018) şi Planta Permanente / Cantina (coproducţie Argentina şi Uruguay. Accesul la eveniment se face doar pe bază de bilet achiziţionat pe eventbook.ro cu cel târziu 24 de ore înainte de proiecţie.

Luni, 14 septembrie, de la ora 20.30, iubitorii de filme au ocazia să vadă un film pe care The New York Times l-a descris drept sublim, conţinând „scântei de umanitate, ce par aproape miraculoase”: La camarista / Camerista (Mexic, 2018), în regia Lilei Aviles, cu Gabriela Cartol şi Teresa Sanchez, spune povestea Evei, o tânără cameristă dintr-un hotel luxos din Mexico City, care se confruntă cu monotonia zilelor lungi de muncă examinând în tăcere lucrurile uitate şi făcându-şi prieteni care îi alimentează visul recent descoperit de a duce o viaţă mai bună. Filmul a câştigat Premiul pentru debut la Premiile Ariel (Mexic, 2019) şi a fost nominalizat la aceeaşi categorie la Premiile Southerland (Londra, 2018). Anul trecut a câştigat Premiul Juriului la Pelicula 4.

Marţi, 15 septembrie, cu începere de la aceeaşi oră, cinefilii pot viziona Planta Permanente /Cantina în regia lui Ezequiel Radusky, o coproducţie Argentina şi Uruguay, cu Liliana Juarez şi Rosario Belflari, un film care s-ar putea rezuma prin bine-cunoscuta zicală „ai grijă ce-ţi doreşti”. Lila, o femeie de serviciu într-o clădire a municipalităţii din provincie de peste 30 de ani. Ea este o figură importantă în societatea structurată cu grijă, datorită unei cantine neoficiale pentru angajaţi, pe care o conduce împreună cu prietena ei, Marcela. Când Lila are ocazia să renoveze cantina şi să o administreze oficial ca şefă, această avansare neaşteptată provoacă invidia Marcelei şi este începutul unei lente descompuneri a delicatului statu-quo din departament. La Festivalul de Film Mar del Plata, Liliana Juarez a câştigat Premiul pentru cea mai bună actriţă.

Pelicula, festivalul dedicat filmului şi culturii ibero-americane din România, a ajuns la ediţia a cincea şi se desfăşoară în perioada 9-16 septembrie, atât online, pe pe platforma Cinesquare, cât şi offline, la Cinema Elvire Popesco şi la Institutul Cervantes.

Filmele sunt programate la ora 20:30, iar accesul se face începând cu ora 19.45, pentru a putea respecta regulile de acces.

Purtarea măştii (medicală/nonmedicală) în spaţiile evenimentului este obligatorie. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.

Înainte de începerea proiecţiei, este necesară completarea unor formulare de acces pentru anchete epidemiologice puse la dispoziţie de personalul Institutului Cervantes.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a efectua un triaj observaţional şi de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree).

Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrarea în incinta Institutului Cervantes din Bucureşti este obligatorie (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 38).

Controlul temperaturii se va efectua de către personalul Institutului Cervantes. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura NU vor avea acces în spaţiul dedicat proiecţiilor.

Respectarea distanţării de minimum 2 metri indicată prin locul rezervat fiecărui spectator – de la intrarea în spaţiul destinat evenimentului – este obligatorie; de asemenea la toalete şi la ieşirea din spaţiul evenimentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.