Institutul Clinic Fundeni a îmbrăcat haina de sărbătoare

Institutul Clinic Fundeni a îmbrăcat, marţi, haina de sărbătoare. O sărbătoare binemeritată de angajaţii spitalului, care s-au mobilizat pentru a-şi ajuta pacienţii, dar şi pentru a veni în sprijinul altor copii din afara unităţii sanitare şi a-i ajuta pe oameni să se ferească boli grave.

Angajaţii ICF au donat sânge pentru pacienţii lor. Cu bonurile valorice s-au cumpărat daruri pentru 100 de copii bolnavi

Într-o singură lună, angajaţii celui mai mare spital din România s-au mobilizat într-o frumoasă acţiune umanitară de donare de sânge „Iubeşte viaţa! Salvează vieţi!”. Bonurile valorice au fost donate pentru achiziţia darurilor destinate copiilor bolnavi din spital, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. De fapt, prin acest gest de suflet al angajaţilor, au fost realizate 100 de pachete pentru micuţii aflaţi în suferinţă.

Peste 4000 de cărţi pentru biblioteca şcolară din Mihăeşti-Vâlcea

Angajaţii ICF au vrut să aducă bucurie şi altor copii. Aşa că s-au alăturat prestigioaselor instituţii de învăţământ superior din Bucureşti, respectiv Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Universitatea Politehnica, în campania de donare de carte „Universiada culturii” -„Împarte În Parte Câte o Carte”. Astfel, ICF doneaza peste 4000 de carţi pentru completarea Bibliotecii” I.C.Brătianu” din comuna Mihăeşti, Judeţul Vâlcea.

Biblioteca ca va fi destinată, în special copiilor din localitatea vâlceană şi va contribui, totodată, la redarea profilului educaţional al uneia dintre cele 3 şcoli din Mihăeşti care, din nefericire, a fost închisă recent.

Cadre didactice ale UMF din ICF promovând sănătatea

Un alt prilej de bucurie a fost şi finalizarea primului modul al campaniei „Asumă-ţi să fii sănătos!”, care a adus în atenţia a mii de oameni sfaturi pentru prevenirea unor boli grave, semnate de medicii Institutului Clinic Fundeni, cadre didactice ale UMF „Carol Davila”.

Concert caritabil

Şi pentru că a fost sărbătoare, angajaţii au fost răsfăţaţi cu un emoţionat concert , oferit gratuit de Laurenţiu Cazan, Viorel Piţigoi, solistul vocal al trupei Contrapunct şi Elena -Georgiana Baciu, studentă a UMF „Carol Davila”- Facultatea de Medicină Generală, anul II.

„Obişnuim să spunem că cea mai frumoasă perioadă a vieţii este copilăria. Or, Sărbătorile de Crăciun ne aduc aminte de copilărie şi ne ajută, de fiecare dată să păstrăm copilărescul din noi. Ne-am întâlnit, aici, pe scena Amfiteatrului Spitalului Fundeni, cu mici cu mari, pentru a cânta împreună cântece frumoase, colinde minunate, pentru a dărui şi pentru a primi iubire şi bucurie, pentru a nu uita că putem fi frumoşi, buni, dar mai ales…copii”, a spus Laurenţiu Cazan.

Campaniile ICF vor continua

„Campaniile demarate de Institutul Clinic Fundeni trebuie să continue, trebuie multiplicate în unităţile sanitare din toată ţara. Este nevoie ca donarea de sânge să devină un obicei şi sa fie realizată continuu. De asemenea, educaţia pentru sănătate şi campania de donare de carte pentru biblioteca copiilor din Mihăeşti sunt gesturi pentru care îi felicit pe angajaţii Institutului Clinic Fundeni”, a precizat Gheorghe Tache, preşedinte Asociaţia Transplantaţilor din Romania (ATR),

„Institutul Clinic Fundeni are nevoie de 2-3 ori mai multe produse de sânge decât cele colectate în mod obişnuit. Plecând de la această nevoie acută, de fiecare zi, am demarat Campania noastră „Iubeşte viaţa! Salvează vieţi!”. Noi am încercat să dăm exemplul personalului nostru. Vrem ca donarea de sânge să fie un gest de normalitate pentru angajaţii ICF. Campania „Iubeşte viaţa! Salvează vieţi!” va continua. Vom repeta gestul nostru, deschizând o tradiţie. Suntem alături de pacienţii noştri – acesta este mesajul nostru principal”, a declarat profesor doctor, Alina Tănase, director medical Institutul Clinic Fundeni, promotorul campaniei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati