Institutul Cultural Român sărbătoreşte 20 de ani de la înfiinţare cu expoziţii, recitaluri şi proiecţii de filme

Institutul Cultural Român va marca, vineri şi sâmbătă, împlinirea a 20 de ani de la înfiinţare, printr-o serie de evenimente deschise publicului larg, organizate la sediul său din Bucureşti din Aleea Alexandru nr. 38.

  • În cele două zile accesul publicului este liber în Sala Mare a ICR, urmând să fie prezentate o expoziţie de fotografie, filme, un recital muzical, o instalaţie-performance, a informat, miercuri, ICR.

Vineri, la ora 18,00, va avea loc vernisajul expoziţiei de fotografie semnate de Mircea Sorin Albuţiu, „O întâmplare cu Jazz”, dedicată coregrafei Miriam Răducanu, care reuneşte imagini conceptuale sau documentare cu dansatoarea, realizate în perioada 2016 – 2021.

Publicul prezent în Sala Mare a ICR va putea viziona Wolfgang, instalaţia-performance filmată în VR, proiect al Fundaţiei Art Production realizat cu sprijinul JTI. Ideea, regia, desenele şi coregrafia îi aparţin lui Gigi Căciuleanu, având ca fundal muzical creaţii semnate de Wolfgang Amadeus Mozart.

Programul de vineri continuă, de la ora 20,00, cu proiecţia documentarului-eseu „O întâmplare cu Jazz/Without Expectations”, în care artista Miriam Răducanu creează o nouă coregrafie, inspirată de Miles Davis şi de muzica lui. Documentarul a fost filmat în locuinţa familiei Răducanu în 2017 de Mircea Albuţiu.

Filmul multipremiat „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, producătoare Ada Solomon, va fi proiectat de la ora 21,00.

Sâmbătă, de la ora 18,30, va avea loc concertul susţinut de tineri muzicieni din România şi Republica Moldova, care au participat la programul AdMusicam, organizat de ICR la Mogoşoaia în perioada 26 iunie – 9 iulie, de la ora 20,30, urmând să fie proiectat filmul Aferim! regizat de Radu Jude, producătoare Ada Solomon, recompensat cu Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor la ediţia din 2015 a Berlinalei şi cu nu mai puţin de 13 Premii Gopo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati