Institutul Naţional de Statistică: În pandemie, consumul de dulciuri a crescut semnificativ

Românii au mâncat multe dulciuri în timpul pandemiei. De la o ciocolată şi jumătate, consumul lunar depăşeşte acum două tablete, arată cele mai recente date oficiale. Medicii avertizează că e nevoie să fim cumpătaţi şi să nu ne hrănim nevoile emoţionale cu zahăr, aşa cum am făcut în ultimii doi ani.

Pentru că timpul le-a permis, mulţi clienţi au început să compare ofertele tot mai diverse de pe piaţa dulciurilor și au devenit mai selectivi, arata stiri.tvr.ro.

Chiar dacă pofta de dulce a românilor este în creștere, producția locală a scăzut în primul an de pandemie cu aproape 1 miliard de lei, ajungând la doar 640 de milioane de lei, arată o analiză recentă.

Piaţa de ciocolată din România este estimată în 2021 la 55,2 miliarde de lei, în creştere cu aproximativ 10% faţă de anul precedent, potrivit unei analize KeysFin, citată de Agerpres. Analiza relevă faptul că afacerile comercianţilor de ciocolată din România au avansat cu 11%, în 2020 atingând un maximum istoric de 4,1 miliarde de lei, iar producţia locală a scăzut în anul pandemiei cu aproape un miliard, până la 640 de milioane de lei. În general, piaţa de ciocolată (producţie şi comerţ) s-a diminuat cu 10,7% faţă de maximul istoric din 2019, ajungând la 4,8 miliarde de lei în 2020.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati