Întârzieri la trenuri, după ce mai multe șine de cale ferată s-au rupt din cauza vremii

1
64
Foto: Facebook / Trenuri pe Regionala Iasi

Temperaturile scăzute din timpul nopții, care au ajuns și la -13 grade Celsius, au provocat ruperea șinelor de cale ferată pe anumite secțiuni.

Potrivit companiei CFR SA, traficul feroviar se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, pe întreaga rețea feroviară, fără a fi înregistrate probleme majore în circulație.

CFR susține că temperaturile extreme înregistrate în cursul nopții, care în unele zone au fost de până la -13°C, au provocat pe raza mai multor Sucursale Regionale CF (Iași, Brașov și Craiova) defecțiuni ale liniei CF (șine rupte) pe diferite secțiuni, iar circulația feroviară s-a realizat/se realizează pe un singur fir, generând întârzieri ale trenurilor.

Personalul companiei a intervenit și intervine pentru remedierea acestor defecțiuni, astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor.

Pe raza SRCF Iași, pe distanța Leșu Ilvei – Poiana Ilvei și Lunca Ilvei – Coșna se menține restricția de viteză de 50 km/h, iar pe distanța Drăgănești – Fărcașele (SRCF Craiova) a fost ridicată restricția de viteză de 30 km/h.

”Întârzierile înregistrate în circulația trenurilor în această perioadă sunt cauzate de: restricțiile de viteză introduse în zonele afectate de condițiile meteo nefavorabile, defectările materialului rulant, imposibilitatea manevrării macazelor (din cauza gerului) sau defecțiuni ale liniilor CF (șine rupte).

Personalul CFR SA este activat și intervine operativ în zonele unde se înregistrează probleme și menţine permanent legătura cu dispeceratele operatorilor de transport feroviar atât de călători, cât şi de marfă, şi va transmite operativ măsurile necesare care trebuie luate astfel încât să se asigure continuitate în circulaţia trenurilor”, a transmis compania.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.