Întârzierile trenurilor de călători au crescut în 2022 cu aproape un milion de minute (raport)

Întârzierile trenurilor de călători au înregistrat o creștere de la 3,4 milioane de minute în 2021 la 4.3 milioane de minute în 2022, arată raportul de activitate al companiei cu capital de stat CFR SA.

Tot în 2022, întârzierile trenurilor de marfă au înregistrat o scădere de 666.000 de minute, ajungând la 40 de milioane de minute, scrie G4Media.ro.

  • Restricțiile de circulația pe tronsoane vechi de cale ferată, unul dintre motivele întârzierilor de milioane de minute.

Astfel, raportul CFR SA arată că la finalul anului trecut totalul erau în vigoare 378 restricții de viteză, cu o lungime totala de 599 km, adică o lungime mai mare decât distanța București – Cluj.

Același raport de activitate arată că viteza comercială a trenurilor de călători a fost de 44,83 km/h în 2021, în timp ce viteza comercială a trenurilor de marfă a fost de 15,63 km/h.

Viteza comercială reprezintă principalul indicator de performanţă a circulaţiei trenurilor, care influenţează atractivitatea serviciilor oferite de sistemul feroviar, mai ales în traficul de pasageri.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati