Interviu Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile: ”Piața oferă mai multe soluții de amenajare și materiale, dacă apelăm la creativitate”

Pandemia din ultimii doi ani a adus schimbări majore în viața oamenilor și pentru cei mai mulți locuința a devenit, printre altele, și spațiu de lucru, loc de joacă pentru cei mici sau colț de recreere. Acum, impulsionați de dorința de a da un suflu nou încăperilor din casă, oamenii se gândesc la renovarea locuinței. News Bucuresti a stat de vorba cu Dan Panciu, CEO Fabrica de Profile, și a aflat care sunt ultimele tendințe din domeniul home&deco, ce noutăți aduc experții și cum să nu ne lăsăm dezamăgiți de prețurile mari din piață.

În acest an se poartă panourile 3D care au și rol de izolare fonică, scafele decorative pentru iluminarea indirectă și chenarele moderne în combinație cu diferite materiale, explică Dan Panciu.

El ne recomandă ca atunci când gândim decorul, să ținem cont în primul rând de utilitatea spațiului, pentru că amenajarea trebuie să compleze funcționalitatea, nu să o încurce.

O altă recomandare este să profităm de informațiile furnizate de consultații de vânzări ai furnizorilor selectați: ”îți pot salva bugetul sau chiar proiectul”.

La capitolul tendințe, anul acesta se poartă amenajările care includ combinații de materiale, de exemplu marmură cu lemn sau catifea cu poliuretan.

”Piața oferă mai multe soluții de amenajare și materiale”

Oamenii preferă stilul modern, aerisit, cu multe spații de depozitare ascunse și profile decorative aplicate chiar și pe mobilă. Cu toate acestea, specialistul amintește că trendul vine și trece, ”dacă nu ni se potrivește ceva este mai bine să nu insistăm pe o anumită tendință.”

”Noutățile consistă în materialele noi, care le imită pe cele naturale, care devin din ce în ce mai greu de găsit și necesită mentenanță mai specială”, mai spune sursa citată.

Cu privire la creșterile de preț, acestea se resimt în toate produsele de pe piață, ”însă piața oferă mai multe soluții de amenajare și materiale, dacă apelăm la creativitate”.

Citește mai jos interviul integral:

News Bucuresti: După 2 ani de pandemie, cei mai mulți dintre cei care au stat în case se gândesc să-și redecoreze locuința. Care sunt cele mai noi și cool tendințe în ceea ce privește domeniul home&deco?

Dan Panciu: Pandemia ne-a schimbat, acest lucru fiind vizibil și în amenajările clienților noștri. Casa nu mai e doar locul unde avem hainele și patul, unde facem duș și mâncăm ceva, a devenit oaza de liniște și relaxare, colțul de muncă, spațiul de urmărit cele mai noi seriale.

Se poartă montarea panourilor 3D care au și rolul de izolare fonică, în timp ce sculptează peretele, scafele decorative pentru iluminarea indirectă care schimbă atmosfera în funcție de ce activitate dorim să desfășurăm, chenarele moderne în combinație cu diferite materiale.

Dan Panciu – Fabrica de profile

News Bucuresti: Ce trebuie să știe oamenii care au în plan redecorarea? Care sunt cele mai importante reguli în decorarea casei? Ce nu se mai poartă? 

Dan Panciu: Când gândim decorul trebuie să ținem cont în primul rând de utilitatea spațiului, amenajarea trebuie să compleze funcționalitatea, nu să o încurce, combinațiile de culori trebuie alese cu grijă, dacă avem dubii trebuie întrebați consultații de vânzări ai furnizorilor selectați.

Este păcat să nu utilizezi informațiile acestora, îți pot salva bugetul sau chiar proiectul. Alege un furnizor care oferă consultanță pentru produsele comercializate.

Tendințele actuale de amenajare sunt majoritatea în stil modern, însă trendul vine și trece, dacă nu ni se potrivește este mai bine să nu insistăm pe o anumită tendință. Sunt anumite produse care sunt timeless și nu se vor demoda, cum sunt chenarele simple pe pereți, plinta albă, bagheta de colț.

News Bucuresti: Ce tip de amenajări preferă oamenii în acest an?

Dan Panciu: Amenajările care includ combinații de materiale, marmură cu lemn, catifea cu poliuretan. Stil modern, aerisit, cu multe spații de depozitare ascunse și profile decorative aplicate chiar și pe mobilă.

News Bucuresti: Ce noutăți aduc pe piață experții?

Dan Panciu: Noutățile consistă în materialele noi, care le imită pe cele naturale, care devin din ce în ce mai greu de găsit și necesită mentenanță mai specială. Materialele noi sunt mai rezistente și mai puțin pretențioase la întreținere. Poliuretanul este un astfel de material premium, rezistent la umiditate și cu proprietăți de izolare fonică și termică.

News Bucuresti: Creșterile de preț din domeniul construcțiilor se resimt și pe partea de home&deco?

Dan Panciu: Creșterile de preț se resimt în toate produsele de pe piață, există și o inflație cum nu am mai avut în ultimii ani. Însă piața oferă mai multe soluții de amenajare și materiale, dacă apelăm la creativitate vom reuși să ne îndeplinim dorințele. Furnizorii nu trebuie aleși după preț, ci după raportul de calitate și preț.

Un sfat pentru cei care au în plan să facă reamenajări!

Dan Panciu: Nu vă lăsați descurajați de primul preț aflat, cercetați piața și luați decizia de cumpărare după mai multe criterii, nu doar prețul. Producătorii locali trebuie încurajați, aceștia au în vedere nevoile și înclinațiile românilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati