Interviu tulburător despre Ucraina, cu jurnalistul Mircea Barbu: “Erau oameni care ne întindeau copiii, măcar pe ei să îi luăm în tren”

Mircea Barbu, unul dintre primii jurnalişti români care erau în Ucraina când Rusia a invadat ţara vecină, a povestit pentru Pagina de Media despre experiența zguduitoare din război.

“În seara în care a început totul, am primit mesaje de la surse sigure că se va întâmpla. Mi-am pregătit bagajul, să fie făcut. Fixerul meu (omul de legătură din Ucraina n.red) m-a anunţat că, din păcate, nu mă mai poate ajuta, îşi ia familia şi pleacă”, povesteşte jurnalistul.

“Am văzut ce luau cu ei oamenii care îşi lăsau casele. Îşi luau lucruri dragi, nu de valoare, care să le aducă aminte de viaţa lor. Un bătrân avea cu el un album foto”, a precizat acesta.

După câteva săptămâni în Ucraina, Mircea Barbu, freelancer corespondent pentru Libertatea, a venit câteva zile în România, doar pentru a pleca din nou în Ucraina.

“Când am plecat din Mariopol trenul era plin. Om în om, ca în metroul aglormerat. Nu mai era loc de nimic. Trenul trecea prin gări pline şi nici măcar nu mai deschidea uşile, că nu era loc. Erau părinţi care ridicau copiii spre geam, măcar pe ei să-i luăm. Aşa ceva te marchează.”, a mai spus Barbu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati