Peste 100 de cercetători, antreprenori și studenți sunt așteptați să participe în cadrul primei ediții a Laser Valley Innovation Bootcamp, eveniment care va avea loc în orașul Măgurele (județul Ilfov), între 15-17 iunie, la conacul Oteteleșanu.
Laser Valley Innovation Bootcamp își propune să faciliteze conectarea unora dintre cei mai importanți cercetători din Institutele Naționale de Cercetare-Dezvoltare cu fondatori de startup-uri și studenți pasionați de antreprenoriat. Aceștia vor lucra în echipe mixte, cu scopul de a crea potențiale noi proiecte inovatoare sau pentru a progresa cu dezvoltarea inițiativelor existente, într-un cadru nou – un bootcamp de inovare.
„Asociația Măgurele Science Park (MSP) sprijină prin activitățile și inițiativele sale dezvoltarea singurului proiect investițional strategic la nivelul regiunii București-Ilfov, care va fi finanțat prin Programul Regional București-Ilfov 2022-2027, respectiv construirea și operaționalizarea Parcului Științific și Tehnologic Măgurele. MSP dezvoltă în jurul acestui proiect strategic o comunitate formată din stakeholderii relevanți ai ecosistemului de cercetare, dezvoltare și inovare (CDI) și creează legăturile de colaborare între aceștia, în scopul eficientizării colaborării dintre cercetători și reprezentanții mediului privat. Prin intermediul acestui bootcamp, împreună cu partenerii noștri, promovăm expertiza existentă și rezultatele activităților derulate în cadrul institutelor naționale de cercetare-dezvoltare și universităților partenere către reprezentanții mediului privat. Totodată, dorim ca prin aceste colaborări, studenții și elevii să se apropie de știință, prin colaborare. Având alături parteneri cu experiență în mentorat, finanțare, networking și promovare, suntem convinși că prin astfel de evenimente vom putea obține parteneriate care să propună pe piață idei noi, soluții inovative, procese și tehnologii competitive” – Mădălin Ioniță, Director Executiv, Asociația Măgurele Science Park.
„Banca Comercială Română susține inițiativa Laser Valley Innovation Bootcamp și marchează astfel o nouă etapa în sprijinirea inovației și a dezvoltării unui hub interdisciplinar. Alături de universități de prestigiu din România, corporații de top, startup-uri și institute de cercetare recunoscute, facilităm și amplificăm colaborarea, schimbul de idei și transferul tehnologic. Mai mult decât atât, urmărim constant ca prin implementarea unor programe robuste de educație de business și prin dezvoltarea unor parteneriate strategice, să consolidăm puntea între tehnologie, educație și economie. Prin relevanță, adecvare și pregătire pentru oportunitățile viitorului. Suntem convinși că doar prin astfel de demersuri vom propulsa România în era viitoare de inovație și dezvoltare sustenabilă” – Ionuț Stanimir, Director de Marketing și Comunicare, Banca Comercială Română.
Pe parcursul celor 3 zile, participanții vor lucra alături de cercetători din institutele naționale de cercetare-dezvoltare precum Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” – IFIN-HH Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei – INFLPR Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor – INCDFM Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului – INCDFP Bucureşti, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie – IMT Bucureşti și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Optoelectronică – INOE 2000 Bucureşti.
Pe lângă cercetători, din echipe vor face parte și unii dintre cei mai relevanți antreprenori locali din domeniul tehnologic, dar și studenți pasionați de inovare de la Universitatea Politehnica București (UPB), Universitatea din București (UB), Academia de Studii Economice din București (ASE), EA – The Entrepreneurship Academy (EA) și nu numai. În cadrul bootcamp-ului, se vor afla și numeroși reprezentanți ai mediului academic și de business din România.
Direcțiile principale pentru inițiativele dezvoltate pe parcursul bootcamp-ului sunt: sănătate, educație, mediu (inclusiv energie, climă), servicii publice (inclusiv activitățile institutelor naționale de cercetare-dezvoltare), patrimoniu cultural și recreere. Aceste domenii vor fi abordate de echipele formate din cercetători cu experiență, studenți și fondatori de startup-uri tech.
Participanții vor fi urmăriți îndeaproape pe parcursul bootcamp-ului de un grup de elevi din cadrul proiectului „Ora de Știut”.
Printre vorbitorii prezenți la eveniment se numără: Marius Poșa (Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării), Ionuț Stanimir (Banca Comercială Română), Ștefan Rădulescu (Consiliul Județean Ilfov), Marian Preda (Universitatea din București), Mihnea Costoiu (Universitatea Politehnică București), Dorel Paraschiv (Academia de Studii Economice), Oana Coșman (start-up.ro), Adrian Curaj (UEFISCDI), Narcis Constantin (Primăria Măgurele), Grațian Mihăilescu (Urbanize Hub), Elena Vrabie (The Recursive), Andrei Pitiș (Genezio & Simple Capital), Bogdan Vlad (Genezio) și Bogdan Nedelcov (Kubeark).
De asemenea, participanții la bootcamp vor lua parte la paneluri de discuție, workshop-uri, sesiuni de networking și brainstorming alături de Silvia Carasel (Google), Liviu Gherghescu (Banca Comercială Română), Tudor Juravlea (Design Thinking Society), Diana Mereu (HealthFluencer), Florin Tufan (Veridion), Marian Voicu (Procesio), Ana Maria Popescu (Chalmers Ventures), Daniel Rosner (OxidOS), Răzvan Crăciunescu (Universitatea Politehnica București) și Ioana Crăescu (How to Web).
Laser Valley Innovation Bootcamp este o inițiativă a Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, realizată în parteneriat cu Banca Comercială Română și cu suportul Asociației Măgurele Science Park, Ora de Știut și Comunitatea Launch.
Informații despre Laser Valley Innovation Bootcamp pot fi găsite și la următorul link: https://www.magurelesciencepark.ro/laser-valley-innovation-bootcamp/.