FOTO Inundaţie puternică şi pericol de electrocutare în staţia de metrou Griviţa

Mai multe birouri aflate în stația de metrou Grivița au fost inundate, vineri dimineață, după ce o țeavă s-a spart, scrie Ziare.com.

Țeavă afectată se află chiar în dreptul birourilor și din această cauza în încăperi părea că plouă torențial.

Angajații au fost la un pas de a opri și traficul la metrou, pentru că apă se îndrepta către liniile de rulare, însă au reușit să remedieze problema la timp.

avarie metrorex
Foto: ObservatorTV

În primele minute după incident, parte a presei a relatat că inundația ar fi fost cauzată de o țeavă a companiei Termoenergetică SĂ (fosta RADET), care s-ar fi spart. De asemenea, s-a avansat varianta că respectivă conducta să fi fost una de apă rece, aflată în administrarea Apă Nova.

Avaria aparține de METROREX

Echipele de intervenție care s-au deplasat la fața locului au anunțat că problema nu era cauzată de avarii la rețelele publice de termoficare sau de alimentare cu apă rece, ci că problema aparține METROREX, ”fiind vorba de o defecțiune la colectorul de ape uzate al instituției care adminstreaza metroul bucureștean”, potrivit unui comunicat al Termoenergetica SA.

Informația a fost, ulterior, confirmată de Metrorex prin intermediul unui comunicat.

„În urmă verificărilor efectuate de către cele trei entități (Apă Nova, Termoenergetică și Metrorex) a fost identificată o conducta de refulare fisurată la nivelul plafonului unui spațiu administrativ. Această deversează în canalizarea orașului apele menajere, precum și cele provenite din infiltrații. Conducta defectă a fost izolată de către echipele Metrorex.

Precizăm că nu s-au înregistrat perturbări în traficul de călători din stația de metrou Grivița, iar circulația trenurilor s-a desfășurat normal, nefiind afectată siguranță circulației”, se arată în sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati