Învățământ dual Sector 3. Absolvenți ai Colegiului Tehnic Mihai Bravu, angajați la ENGIE România

Prima generație de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional în sistem dual organizat de ENGIE Romania la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu”, a finalizat ciclul de studii, primind calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.

Mai mult, tinerii au acceptat oferta companiei și s-au alăturat filialelor ENGIE Servicii și Distrigaz Sud Rețele în calitate de angajați.

În contextul unui deficit de personal calificat pe piața muncii, ENGIE Romania a lansat, în 2018, un program de învățământ profesional în sistem dual prin care, de atunci, au fost selectați și înscriși în această formă de învățământ 115 elevi din București și Brașov.

Pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE Romania scoate la concurs alte 25 de locuri în sistem dual la Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” pentru calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze.

Beneficiile oferite de către ENGIE Romania elevilor care aleg sistemul dual:
🔧 Bursă lunară în valoare de 500 de lei;
🔧 Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare înregistrate;
🔧 Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;
🔧 Masă de prânz pe toată durata practicii;
🔧 Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;
🔧 Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile.

În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

Pentru anul școlar 2021-2022, pre-înscrierile se realizează în perioada 4 mai – 30 iunie 2021, iar înscrierile între 5 și 8 iulie pentru ambele instituții de învățământ incluse în program, respectiv Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați.

Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul engie.ro, în pagina dedicată programului. Cei interesați pot afla mai multe informații la nr. de telefon 0749.692.676 pentru București și 0743.654.113 pentru Galați.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati