Invazie de șobolani în București. Au săpat galerii până la etajul 4 al unui bloc din Capitală

Invazie de șobolani în București. Rozătoarele au săpat galerii și au urcat până la etajul patru în mai multe blocuri din cartierul Militari, pe fondul întârzierii procedurilor de deratizare și dezinsecție, scrie Antena 3. De altfel, miercuri seară consilierii au votat bugetul pentru deratizare, iar Primăria promite că procedurile de deratizare vor începe în două săptămâni.

Un administrator și-a dat demisia, iar oamenilor le este frică să mai deschidă ușa apartamentelor.

Probleme cu șobolanii în cartierul Militari

”Nimeni nu face nimic. Nimeni nu ia nicio măsură. Noi cei care am fi dispuși să plătim din propriile fonduri pentru o deratizare și pentru a astupa galeriile, pentru că degeaba facem deratizare dacă nu astupăm galeriile, nu suntem luați în calcul”, a spus o tânără locatară reporterilor Antena 3.

”S-au constituit comunități aici de care nu putem scăpa prea ușor pentru că în structurile de rezistență de la subsol s-au făcut niște galerii unde greu putem avea acces. Deratizăm periodic, cu banii proprii”, a declarat alt localnic.

”Vor intra curând în apartamente”

Problema a fost semnalată și pe o pagină de Facebook de către o locuitoare a Capitalei.

”Au ajuns pana la etajul 4. Administratorul a demisionat, nu există asociație de proprietari, nu exista președinte, nu știm cu cine sa vorbim, de jumătate de an locuitorii aud șobolanii prin pereți, zi si noapte. Este un focar de infecție pe care nu știm cum să îl oprim.

Am fost la ghenă zilele trecute, sunt găuri în toți pereții, și la 2 metri de podea, cât pumnul de mari. De acolo pornesc galeriile și nu se opresc niciunde, vor intra curând în apartamente.”, a scris o utilizatoare.

PMB: Procedurile de deratizare vor începe în două săptămâni

De altfel, miercuri seară consilierii au votat bugetul pentru deratizare. Planul de deratizare şi dezinsecţie pentru Bucureşti a fost aprobat cu 51 de voturi „pentru” şi o abţinere.

Primarul general Nicuşor Dan a citit, la întrunirea CGMB de miercuri, un amendament care prevede că 16,7 milioane lei va fi costul total al deratizării şi dezinsecţiei în Capitală în acest an şi acţiunile vor avea loc din luna iunie până în luna noiembrie.

Primăria Capitalei a dat totuși asigurări că situația se va rezolva în curând, iar procedurile de deratizare vor începe în două săptămâni.

„Singurul lucru care s-a putut face de urgență a fost să fie plătite salariile și să fie făcute intervențîi de urgență, însă nimic pe termen lung. Abia săptămâna această se vor debloca conturile și vom începe să facem plăți. Dacă nu ai bani nu ai cum să faci contracte”, au declarat reprezentanții Primăriei București pentru Ziare.com.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati