Investigații medicale gratuite în Bucureşti: glicemie, tensiune arterială și indice de masă corporală

1
55
Foto: Pixabay

În weekendul 17-18 februarie, în intervalul orar 10:00-22:00, în incinta Sun Plaza, oricine poate să își testeze gratuit glicemia, tensiunea arterială și să își măsoare indicele de masă corporală.

În perioada 17 – 18 februarie, oricine vrea să își verifice starea de sănătate, are posibilitatea de a efectua măsurători gratuite ale glicemiei, tensiunii arteriale și indicelui de masă corporală, realizate de medici în centrul comercial Sun Plaza.

Toate consultațiile au loc într-un spațiu special amenajat la parter, aproape de intrarea principală și vor avea loc în intervalul orar 10:00 – 22:00.

Investigațiile sunt făcute de o echipă formată dintr-un medic și un student la medicină.

Valorile glicemice vor fi măsurate cu ajutorul unui glucometru, iar pentru  măsurarea tensiunii, se vor folosi tensiometre. Pentru indicele de masă corporală (IMC) valorile luate în considerare sunt greutatea, înălțimea și circumferința abdominală.

Participanții vor afla care sunt riscurile metabolice de a dezvolta diabet sau hipertensiune arterială, iar medicii vor face recomandări mai departe în funcție de rezultatele obținute în urma măsurătorilor. 

Această inițiativă vine în sprijinul comunității deoarece peste 1,500,000 de români sunt înscriși în cadrul Programului Național de Diabet Zaharat și se estimează aproximativ un milion de cazuri în plus nediagnosticate în România. Mai mult, rata de creștere a obezității în România până în 2035 va fi de 2,1%/an la adulți și de 5,6%/an la copii.*

„Obezitatea, Diabetul și Hipertensiunea Arterială” este tema celei de-a cincea ediții Sun Help, proiect gândit să vină în sprijinul comunității. Editiile anterioare au abordat teme precum: acordarea primului ajutor la nou-născuți sau cum ne protejăm în caz de cutremur. La cea de-a treia ediție, clienții Sun Plaza au beneficiat de spirometrii gratuite, iar la a patra ediție, de controale dermatologice gratuite.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați paginile noastre de Facebook sau website-ul www.sun-plaza.ro.  

*Sursa: 

Romania: Country Health Profile 2021, https://read.oecd-ilibrary.org/social-issues-migration-health/romania-country-health-profile-2021_74ad9999-en#page3

Forumul Român de Diabet https://www.forumdiabet.ro/_files/ugd/20d09a_0f7142516eef47259180ea7829642def.pdf

https://www.worldobesityday.org/assets/downloads/World_Obesity_Atlas_2023_Report.pdf

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.