Ioana Mihăilă: Am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat, marţi, că a solicitat reprezentanţilor Direcţiilor de sănătate publică numărul centralizat de paturi maxim disponibil în unităţile sanitare din fiecare regiune.

În același timp, Mihăilă a precizat că a dorit să afle și cu ce probleme se confruntă fiecare dintre aceste unităţi sanitare.

„În săptămâna care a trecut, am avut împreună cu Raed Arafat mai multe teleconferinţe cu reprezentanţii Direcţiilor de sănătate publică şi ai unităţilor sanitare din fiecare regiune. La aceste conferinţe, pe de o parte, am vrut să vedem cu ce probleme se confruntă fiecare dintre aceste unităţi sanitare, dar şi ce măsuri ar trebui să ia pentru ca, în ipoteza în care numărul de cazuri (de infecţii cu SARS-CoV-2) creşte, să fim pregătiţi.

Astfel, am solicitat numărul de paturi maxim disponibil la fiecare unitate sanitară centralizat de către fiecare Direcţie de sănătate publică, precum şi ordinea în care punerea la dispoziţie a acestor paturi se face de către fiecare secţie”, a declarat Mihăilă, într-o conferinţă de presă, scrie pressonline.ro.

Ea a adăugat că a solicitat şi necesarul de personal pentru completarea secţiilor de Terapie intensivă, precizând că, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, se vor trata „cu celeritate” cererile de detaşare, tocmai pentru a răspunde acestor nevoi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati