Ioana Mihăilă, despre paturile de ATI: Vom reevalua situaţia în Bucureşti. Problema este legată de personal

0
121
Ioana Mihaila / Foto Facebook

Situația de la terapia intensivă pentru bolnavii de COVID-19 nu ține numai de numărul de paturi, ci și de personalul medical care trebuie pregătit corespunzător ca să trateze pacienții, a explicat joi Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. Aceasta a precizat că situaţia va fi reevaluată în Bucureşti, unde este momentan cea mai mare problemă. 

”Aşa cum a discutat şi ministrul anterior, problema, din nou, nu este legată doar de numărul de paturi, ci de echipele de medici şi asistente medicale pregătite să trateze corespunzător pacienţii din secţiile de Terapie Intensivă. Tot astăzi, împreună cu doamna director de la Asistenţă Medicală vom reevalua care este situaţia în Bucureşti, pentru că înţeleg că acolo este cea mai mare problemă, şi vom vedea dacă putem cumva să redimensionăm şi să regândim secţiile de Terapie Intensivă”, a declarat, joi, Ioana Mihăilă.

„Nu avem cum să rezolvăm lucrurile de pe o lună pe alta”

Întrebată de ce acest lucru nu a putut fi rezolvat până în prezent, având în vedere că pandemia durează deja de mai mult de un an, Mihăilă a afirmat: ”Durează 11 ani să pregătim un medic, cu anii de facultate şi cu cei cinci ani de rezidenţiat, în medie. E evident că nu avem cum să rezolvăm lucrurile nici de pe o lună pe alta şi nici chiar de pe un an pe altul. Voi încuraja universităţile – şi voi avea o întâlnire cu universităţile săptămâna viitoare, dar problemele cu pregătirea personalului vor putea fi rezolvate doar pe termen mediu şi lung”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.