Iohannis: A fost multă dezbatere în spațiul public dacă această Coaliție este bună pentru România sau nu. Cred că am primit un răspuns chiar de la alegători

Președintele Klaus Iohannis a avut marți după-amiază, după participare la Summitul Formatului București 9 (B9) din capitala Letoniei, prima reacția legată de alegerile de duminică, potrivit Euractiv.ro.

„După părerea mea, chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfășurat bine, iar rezultatele vorbesc de la sine. Vă amintiți că a fost multă dezbatere în spațiul public dacă această Coaliție este bună pentru România sau nu. Cred că, de data aceasta, am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporție foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună prezentată de Coaliție și este foarte corect așa. După ce Coaliția a reușit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare prea mare pagubă prin crizele care au pornit exact în acest război purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a spus Iohannis.

Președintele a mai spus și că, pe altă parte, în ce privește alegerile locale, „eu consider în continuare că a fost o decizie bună să fie aduse alegerile locale împreună cu alegerile europarlamentare dintr-un motiv democratic clar”.

„Alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic, atunci când participă un număr mare de alegători și faptul că aceste alegeri au fost puse împreună ne-au dus, iată, la o participare de peste 50%, deci putem să spunem ca fost pasul corect, iar comunitățile, evident, și-au ales primarii, președinții de CJ, consilierii pe care i-au crezut potriviți pentru următorii 4 ani”, a continuat el.

Întrebat dacă el crede că PSD și PNL pot face alianță și la alegerile parlamentare și pot avea un candidat comun la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis a evitat să dea un răspuns clar.

„Este aceasta o chestiune care trebuie lămurită în interiorul Coaliției și, chiar dacă aș avea o opinie, nu cred că ar fi corect să mi-o spun public”, a replicat șeful statului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati