Iohannis – anunţ important: Anul şcolar preuniversitar începe pe 14 septembrie; Vor fi aplicate trei scenarii

Anul şcolar preuniversitar va începe pe 14 septembrie, a anunţat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, la finalul unei întâlniri cu Guvernul.

“Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate au fost elaborate 3 scenarii în funcţie de nunărul de bolnavi din localitate”, a declarat preşedintele într-o conferinţă de presă.

El a explicat că aceste trei scenarii sunt: verde – care înseamnă că în localitatea respectivă există mai puţin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu Covid-19, scenariul 2 galben – care se aplică localităţilor unde există între 1 şi 3 persoane detectate în medie zilnic în ultimele 14 zile, şi scenariul 3 – când în media ultimelor zile au apărut mai mult de 3 bolnavi noi în localitatea respectivă.

Aceste scenarii se vor aplica în mod descentralizat.

“Aceste trei scenarii se folosesc pentru a descrie ce se întâmplă în şcoală. Foarte important – felul în care va funcţjona fiecare unitate şcolară va fi decis local”, a precizat şeful statului.

El a adăugat că decizia se descentralizează astfel la nivel de judeţ şi, în funcţie de situaţia concretă locală, se va decide dacă unitatea şcolară va funcţiona după scenariul 1, după scenarul 2 sau după scenariul 3.

Bucureştiul intră în scenariul verde, a mai precizat preşedintele.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati