Iohannis, după intrarea României în Schengen: Pasul făcut astăzi este unul în beneficiul cetățenilor români, care consolidează poziția României în rândul statelor membre

1
320
presidency.ro

„Acest rezultat pozitiv de etapă se datorează implicării active a tuturor instituţiilor cu atribuţii în materie, mai ales Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Afacerilor Externe”, a transmis președintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

  • Decizia privind intrarea în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime începând cu luna martie 2024 este un prim pas important, afirmă preşedintele Iohannis.

Președintele spune că, „în continuare, obiectivul prioritar al României rămâne acela de a aplica integral acquis-ul Schengen, prin parcurgerea şi a ultimei etape, respectiv eliminarea controalelor la frontierele terestre interne, aşa cum prevede şi Decizia Consiliului UE adoptată astăzi”.

„Pentru finalizarea acestui proces este necesară continuarea intensă a eforturilor instituţionale şi diplomatice, pe care le voi susţine şi pe mai departe. Pasul făcut astăzi este unul în beneficiul cetăţenilor români, care consolidează poziţia României în rândul statelor membre, odată dobândit statutul de ţară Schengen. România a fost şi rămâne un furnizor de securitate, inclusiv în ceea ce priveşte protecţia frontierelor externe ale UE”, a mai precizat Klaus Iohannis.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.