Iohannis l-a desemnat pentru poziţia de prim ministru pe Florin Cîţu

Florin Cîţu, ministru interimar al Finanţelor, este propunerea de premier, a anunţat miercuri seara preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

  • El a arătat că PNL a constituit un guvern care s-a apucat să repare lucrurile care au fost stricate.

„PSD s-a opus vehement reformelor propuse de Guvernul Orban. A reuşti la momentul respectiv să adune o majoritate care a trecut o moţiune de cenzură în Parlament. Am dorit să deblochez repede situaţia creată. Am desemnat un prim ministru şi, supriză neplăcută, PSD-ul a început să terguverseze procedurile în Parlament. (…) Am intrat în riscul unui blocaj total in Parlament şi, pentru a evita acest blocaj, premieurl desemnat Ludovic Orban şi-a depus madatul. Noi nu ne dorim sa blocăm Romania, ne dorim  să mergem mai departe şi să rezolvăm problemele ţării, ale românilor.

După consultări am decis deja să fac o desemnare pentru a mişca lucrurile, în aşa fel încât să nu ne blocăm politic. Aşadar, astăzi am decis să-l desemnez pentru poziţia de prim ministru pe dl Vasile Florin Cîţu, ministru al Finanţelor Publice”, a declarat preşedintele Iohannis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati