Iohannis: Până în vară poate terminăm cu pandemia

0
124
Klaus Iohannis
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că numărul infectărilor cu noul coronavirus începe să fie pe un platou, adăugând că “poate terminăm cu pandemia în vara acestui an”.

“Putem să observăm, în ultimele zile, cum am mai spus, dar acum devine din ce în ce mai evident că măsurile de restricţie care au fost luate de guvern şi de autorităţi încep să dea primele rezultate. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni. Numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut de cel puţin două săptămâni. Deci suntem pe un platou, însă, din păcate, vedem că spitalele sunt din ce în ce mai aglomerate. Totuşi, prea mulţi români bolnavi ajung într-o stare gravă sau foarte gravă în spitale”, a declarat preşedintele.

El a adăugat că medicii noştri, personalul medical fac minuni.

„Haideţi să fim cu toţii solidari cu sutele şi miile de voluntari care lucrează, cu miile de medici, personal medical care lucrează enorm, enorm, pentru a trece România peste această pandemie. Cred că suntem chiar obligaţi să fim solidari cu ei şi să respectăm normele care sunt impuse, fiindcă în acest fel reuşim realmente să salvăm vieţi şi vom reuşi, dacă respectăm aceste măsuri să avem sărbători fără restricţii suplimentare, şi cred că toată lumea asta îşi doreşte: să revenim încet, încet aşa cum se poate la o normalitate, iar ulterior, după ce trecem cu bine şi de campania de vaccinare, să terminăm cu această pandemie. Poate reuşim până în vara anului viitor să terminăm de tot cu această pandemie”, a afirmat preşedintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.