Iohannis se întâlnește cu Joe Biden și Jens Stoltenberg la Summit-ul București 9 de la Varșovia

Președintele Klaus Iohannis va participa miercuri, la Varșovia, alături de președintele polonez Andrzej Duda, la reuniunea extraordinară a Formatului București 9 (B9) care îi are ca invitați pe președintele Statelor Unite, Joe Biden, și pe Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, scrie digi24.ro.

Summitul B9 se desfășoară în contextul împlinirii unui an de la declanșarea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, la 24 februarie 2022, și are ca obiectiv continuarea coordonării dintre Aliații de pe Flancul Estic al NATO și SUA, pe fondul provocărilor de securitate generate de război, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Agenda discuțiilor va viza continuarea sprijinului multidimensional pe care statele Aliate, inclusiv cele participante la Formatul B9, îl acordă Ucrainei, susținerea pentru aspirațiile sale euroatlantice, precum și demersurile continue ale NATO de întărire a posturii sale de descurajare și apărare pe Flancul Estic.

Vor fi abordate, de asemenea, modalitățile de tragere la răspundere a Rusiei, prin instrumente de drept internațional, pentru crimele comise în Ucraina, potrivit comunicatului.

O atenție specială va fi acordată și partenerilor vulnerabili, precum Republica Moldova, confruntată cu provocări crescute de securitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati