Iohannis și Ciucă salută anunțul lui Olaf Scholz: România este pregătită să intre în Schengen

Președintele Klaus Iohannis și premierul Nicolae Ciucă au salutat anunțul cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, potrivit căruia România, Bulgaria și Croația îndeplinesc condițiile tehnice pentru a adera la Spațiul Schengen.

Klaus Iohannis i-a mulțumit cancelarului german „pentru angajamentul său personal!”.

„Salut anunțul făcut astăzi în Prag de Olaf Scholz, cu privire la sprijinul Germaniei pentru aderarea la Schengen a României – un obiectiv strategic al țării mele, care îndeplinește în mod clar toate cerințele tehnice. Îi mulțumesc pentru angajamentul său personal!”, a transmis șeful statului pe Twitter.

Și premierul Nicolae Ciucă a precizat că poziţia cancelarului german Olaf Scholz atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene.

„Mulţumesc pentru sprijinul oferit de către cancelarul german Olaf Scholz astfel încât România să adere la Spaţiul Schengen. E o confirmare importantă a partenerilor germani care atestă faptul că România este pregătită să intre în Schengen, spre beneficiul întregii Uniuni Europene”, a scris Nicolae Ciucă, luni pe Twitter.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati