Ion Iliescu poate fi judecat în Dosarul Revoluției. Curtea de Apel București a dat undă verde

Curtea de Apel București a dat undă verde judecării Dosarului Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu este inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor contra umanității. Acesta este un nou pas în dosarul care cercetează uciderea a mii de oameni la Revoluția anti-comunistă din 1989, potrivit g4media.ro.

Curtea de Apel București a dat miercuri, 25 octombrie, undă verde judecării Dosarului Revoluției, în care fostul președinte Ion Iliescu – care are în prezent 93 de ani – este inculpat pentru infracțiuni contra umanității.

Hotărârea Curții de Apel București poate fi contestată în trei zile.

Procurorii de la Parchetul Militar i-au mai trimis în judecată pe Gelu Voican Voiculescu și pe generalul Iosif Rus.

Vă reamintim, în noiembrie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis ca dosarul Revoluției din 1989 să se întoarcă la Parchetul Militar, pentru mai multe probleme din rechizitoriu. În august 2022, Parchetul Militar a retrimis în instanță dosarul Revoluției din 1989.

Anul acesta, în februarie, ÎCCJ a decis definitiv să trimită dosarul Revoluției către Curtea de Apel București, pe motiv că nu ar fi de competența acesteia.

Dosarul Revoluției fusese trimis în instanță de procurorii militari în luna aprilie 2019, în proces fiind citate peste 5.000 de părți civile. În dosar, Ion Iliescu, fostul președinte al României, Gelu Voican Voiculescu, fostul vicepremier și Iosif Rus, fostul șef al Aviației Militare, sunt acuzați de infracțiuni contra umanității pentru evenimentele din decembrie 1989.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati