Ion Rădoi contestă în instanţă controlul judiciar. Ce spune despre pensionare

Liderul Sindicatului de la Metrou, Ion Rădoi, s-a prezentat joi, la Tribunalul Bucureşti, unde a contestat decizia procurorilor de a-l pune sub control judiciar, susţinând că are de gând să facă o „evaluare” dacă se pensionează în perioada următoare.

„Am considerat că este o ilegalitate (măsura controlului judiciar). În momentul în care eşti acuzat pentru orice, nu mai ştiu cum… şantaj. Nu am aflat pe cine am şantajat. M-am întâlnit vreodată? Nici nu l-am văzut pe ministrul Transporturilor. A refuzat. Avem 21 de adrese făcute către Ministerul Transporturilor şi nu a răspuns la niciuna. Nu numai că nu l-am întâlnit, nici nu a răspuns”, a spus Rădoi, în faţa sediului Tribunalului, scrie economica.net.

Întrebat de jurnalişti dacă a depus documentele pentru pensionare, el a răspuns: „Nu am depus. Am de gând, în schimb, să fac o evaluare. Deci, nicicum. Nu, pentru că le-aş da prea mare satisfacţie”.

Tribunalul Bucureşti a rămas joi în pronunţare pe cererea lui Ion Rădoi de ridicare a controlului judiciar.

Pe 14 iulie, DNA a anunţat că Ion Rădoi a fost pus sub urmărire penală, într-un dosar în care este acuzat de folosirea influenţei şi şantaj.

De asemenea, procurorii au instituit în cazul lui Rădoi controlul judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati