Ion Țiriac își dă demisia: FRT să se reorganizeze complet

Fostul tenisman Ion Ţiriac a anunţat, luni, la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Tenis, că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte. El a precizat că FRT trebuie să se reorganizeze complet pentru ca tenisul să nu dispară precum gimnastica românească.

  • „Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere.

Trebuie să aibă un Consiliu Director ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Ţirac, relatează Agerpres.

Întrebat care ar trebui să fie profilul noului preşedinte al federaţiei, Ţiriac a răspuns:

„Să fie dedicat, atâta tot. Dacă nu e dedicat, indiferent ce leafă are nu e suficient. Adică să fie ce era profesorul meu de educaţie fizică şi sport când eram la şcoală. Adică după ce se termina ora mai stătea încă 6 ore cu noi pentru cinci sporturi diferite.

Dar aici e un singur sport care are nişte moşteniri care ar trebuie, dacă se poate, întreţinute. Sigur, nu se poate cu banii care nu-i primeşte de la stat… nu e de conceput într-o ţară democratică, în care sunt legi, în care există justiţie, să ai o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie la cea mai înaltă entitate juridică din ţară şi Guvernul să nu o reprezinte… adică să nu-şi facă datoria”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati