IPJ Ilfov: 71 de pistoale, muniţie şi articole pirotehnice, descoperite în urma unei percheziţii la un cetăţean italian

Un cetăţean italian a fost reţinut după ce poliţiştii au găsit, la domiciliul său, mai multe pistoale cu gaz şi aer comprimat, muniţie şi articole pirotehnice, în urma unei percheziţii efectuate de Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Ilfov.

Poliţiştii au indisponibilizat 15 pistoale cu gaz, un pistol cu aer comprimat, 55 de pistoale home defence, o lunetă prevăzută cu dispozitiv de ochire tip laser, 620 de articole pirotehnice tip P1 şi 10.975 de cartuşe, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov.

Poliţiştii au efectuat, pe data de 10 noiembrie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, o percheziţie, la domiciliul unui bărbat, bănuit de săvârşirea mai multor infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor, regimul materiilor explozive şi contrabandă.

„În fapt, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, bărbatul, în vârstă de 59 de ani, ar fi promovat pe un site, în vederea comercializării către diferite persoane din ţară şi străinătate, mai multe arme, muniţii şi materii explozive, pe care le-ar fi deţinut la domiciliul său, din oraşul Voluntari”, arată sursa citată.

Bărbatul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, pentru cercetări.

În urma probatoriului administrat, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore faţă de bărbatul bănuit, urmând ca în cursul zilei să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal deschis, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, o infracţiune privind nerespectarea regimului materiilor explozive şi o infracţiune de contrabandă calificată, urmărirea penală fiind supravegheată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea.

La activităţi au participat criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Ilfov.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati