IPJ Ilfov, proiect în scopul reducerii violenţei fizice şi psihologice în unităţile de învăţământ

Duminică a fost sărbătorită „Ziua internaţională a nonviolenţei în şcoli”, ocazie cu care poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară cu sprijinul colegilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi poliţişti de proximitate/poliţiştii posturilor de Poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov, în colaborare cu I. J. J. Ilfov şi I. S. J. Ilfov au demarat un proiect în scopul reducerii violenţei fizice şi psihologice în unităţile de învăţământ preuniversitar, ce se va desfăşura în perioada Ianuarie – Iunie 2022.

În cadrul proiectului, vor fi implicate şi autorităţile locale/parteneri externi.

Tot cu aceasta ocazie, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară au desfăşurat activităţi în unităţile de învăţământ şi a fost lansat un concurs ce se va desfăşura în luna Februarie 2022 adresat elevilor de gimnaziu din patru şcoli participante, selectate în colaborare cu I. S. J. Ilfov, două unităţi de învăţământ preuniversitar din mediul urban şi două din rural.

Astfel, elevii trebuie să realizeze materiale informativ – preventive care să transmită mesaje de descurajare a violenţei psihologice (Bullying) şi un clip video de maxim 3 minute care sa transmită mesaje anti-bullying.

La nivelul fiecărei unităţi de învăţământ participante, va fi desemnată câştigătoare o singură clasă, în baza votului exprimat de elevii şcolii. La nivel judeţean va fi desemnată câştigătoare o singură clasa, în baza votului exprimat de reprezentanţii instituţiilor partenere, care va participa la etapa naţională.

Poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţa Şcolară recomandă tuturor elevilor:

– abordarea problemelor existente la nivelul clasei la orele de dirigenţie, în cadrul orei de consiliere şi orientare sau în particular cu parinţii;

– fiţi mereu împotriva agresiunii, evitaţi să reacţionaţi violent în cazul în care sunteţi provocaţi;

– în cazul în care sunteţi martori la o forma de agresiune fizică sau verbală asupra colegilor/elevilor nu ezitaţi să apelaţi la un adult (părinte, cadru didactic, poliţist etc.)

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati