ÎPS Teodosie contestă măsurile impuse de autorităţi. „Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat!”

Arhiepiscopul Tomisului contestă din nou măsurile prin care autorităţile vor să limiteze răspândirea COVID-19. ÎPS Teodosie crede că „nimeni nu se contaminează” dacă se se împărtăşesc o sută de mii de oameni cu aceeaşi linguriţă, folosită chiar şi de un bolnav.

ÎPS Teodosie a spus că dacă „prinde” vreun preot că foloseşte mai multe linguriţe pentru împărtăşanie, îi va interzice să slujească, pe motiv că acest gest este „semn de necredinţă”.

„Hristos este prezent în sfânta împărtăşanie cu sufletul, cu trupul şi cu Dumnezeirea şi acolo este locul cel mai sfânt, în sfântul altar. Iar sfântul potir, unde se pune trupul lui Hristos şi sângele lui Hristos este locul de sfinţenie maximă. Cât de sfânt e cerul, care e locuinţa lui Dumnezeu, atât de sfânt este potirul care îl poartă pe Dumnezeu cu trupul, cu sângele, cu sufletul şi cu dumnezeirea Sa.

”Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat!”

De aceea, acolo nu este decât curăţie şi sfinţenie. De aceea, din sfânta împărtăşanie nimeni nu se îmbolnăveşte. Şi dacă se împărtăşesc o mie şi 10.000 şi 100.000 cu aceeaşi linguriţă.

Cum era moda să ne împărtăşim cu mai multe linguriţe! Doamne fereşte! Este mare păcat! Eu, un preot, dacă-l prind, nu-l mai las să slujească, pentru că e semn de necredinţă”, a spus, duminică, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, la finalul liturghiei pe care a oficiat-o la mănăstirea Colilia, din comuna constănţeană Cogealac, potrivit News.ro.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati