Irina Begu, Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian vor juca la Ţiriac Foundation Trophy (WTA) care are loc la București

Româncele Irina Begu, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Irina Bara vor participa la turneul de tenis Ţiriac Foundation Trophy, WTA 125, dotat cu premii de 115.000 dolari, care se va desfăşura între 10-17 septembrie la Centrul Naţional de Tenis din Bucureşti, scrie Agerpres.

Turneul organizat de Fundaţia Ţiriac şi Federaţia Română de Tenis, pe zgură, va oferi 160 de puncte WTA câştigătoarei.

„Prin seria de turnee organizate de Fundaţia Ţiriac, ne dorim să dăm şansa cât mai multor jucători şi jucătoare de tenis din România, să participe la competiţii internaţionale pentru a căpăta experienţă şi a avea posibilitatea să acumuleze un număr cât mai mare de meciuri. Mai sunt multe lucruri de făcut în privinţa tenisului românesc, dar am încredere că şi acesta este un ajutor important pentru jucători. Sper ca la anul să avem şi un turneu ATP Challenger la Braşov şi un turneu ATP în Bucureşti”, a declarat Ion Ţiriac.

Un wild card va fi oferit jucătoarei cu cel mai bun parcurs din această vară în seria de turnee ITF organizate de Fundaţia Ţiriac (Ţiriac Foundation Trophy, Bacău – desfăşurat în perioada 10-16 iulie, cu premii de 15.000 de dolari; Trofeul Ion Ţiriac, Bistriţa – desfăşurat în perioada 14-20 august, cu premii de 25.000 de dolari; Trofeul Ţiriac Foundation Trophy presented by Transelectrica – care va avea loc la Buzău, în perioada 4-10 septembrie, cu premii de 15.000 de dolari).

Trofeul Ion Ţiriac desfăşurat la Grand Slam Arena din Bistriţa a fost câştigat de Anca Todoni, acesta fiindu-i înmânat de fostul mare tenisman Ilie Năstase.

„În săptămâna în care se împlinesc 50 de ani de când am devenit numărul 1 mondial, mă bucur să fiu alături de voi la Bistriţa şi să-i înmânez trofeul câştigătoarei acestui turneu, căreia îi doresc multă baftă mai departe. Sper ca turneul de aici va deveni o tradiţie”, a declarat Ilie Năstase după festivitatea de premiere.

Celelalte două wild card-uri pe tabloul principal vor fi oferite jucătoarelor de perspectivă din România. Wild card-urile pentru tabloul de calificări vor fi oferite sportivelor române, cu vârsta sub 21 de ani inclusiv, care vor avea cel mai bun parcurs la turneul „Trofeul Ţiriac Foundation Trophy presented by Transelectrica”, ce se va desfăşura la Buzău, în săptămâna premergătoare turneului WTA de la Bucureşti. Astfel, acest turneu va deveni unul de precalificări pentru poziţiile rămase libere pe tabloul de calificări al turneului WTA Ţiriac Foundation Trophy.

De asemenea, trofeul turneului are o poveste deosebită, acesta fiind realizat astfel încât să exprime „esenţa zborului” într-o formă dinamică, perfect echilibrată, precum silueta jucătorului de tenis. Trofeul suflat cu aur şi pus în evidenţă de o bază de marmură de Ruşchiţa poartă semnătura Casei de bijuterii Malvensky.

Irina Begu a câştigat trofeul la ediţia de anul trecut.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati