Irina Loghin, 15 Revelioane cu familia Ceaușescu. Dezvăluiri emoționante despre copilărie și sărăcie

Irina Loghin, supranumită „Regina muzicii populare românești”, a oferit cele mai emoționante confesiuni din carieră în cadrul emisiunii „Rețeaua de idoli”.

Solista de muzică populară Irina Loghin s-a născut într-o familie numeroasă, cu șase frați, și a învățat de mică ce înseamnă să muncești. Puţină lume ştie că îndrăgita interpretă a avut o copilărie dură, părinţii ei confruntându-se cu probleme financiare. Mai mult, când tatăl Irinei Loghin a plecat pe front, solista şi fraţii ei au fost nevoiți să muncească din greu.

„Mama nu m-a lăudat niciodată, tata simțeam că se bucură. Nu mi-a spus niciodată «Uite, te-am văzut la tv». Era foarte cochetă, fusese regina balului de la noi din comună cu un costum popular lucrat chiar de ea. Avea o bentiță din catifea verde pe frunte… Erau foarte dibace femeile care țeseau,și acum am țesături. Ne-a învățat și pe noi să țesem, ca să avem zestre de măritat”, a povestit Irina Loghin, potrivit click.ro.

Irina Loghin a povestit și despre sărăcia cruntă în care a copilărit.

„Nu aveam toți încălțăminte, aveam galoși cu ciorapi de lână, pe care îi croșetam de la acea vârstă fragedă. Așteptam să vină surorile mele de la școală să îmi dea încălțămintea. A fost greu, dar atunci credeam că este foarte normal. Am început să cânt la școală… știam de la tata. Învățătoarea și-a dat seama și am devenit solista clasei și dirijam și alte clase mai mici. După ce am terminat liceul, am lucrat la un laborator, într-o fabrică de sticlă, apoi am fost la Școala Populară de Artă. La fabrica de sticlă, la 20 de ani, aveam echipă de dansuri și am mers în turneu în Bulgaria. Instructoarea de dansuri era soacra lui Besoiu. Între timp am aflat că se dă consurs la ansamblul Ciocârlia, din București, din ziarul Informația”.

Irina Loghin, 15 Revelioane cu familia Ceaușescu

În interviul oferit, Irina Loghin vorbește cu sinceritate despre ce înseamnă o viață în ochii publicului, decizii care i-au marcat existența, maternitate sau intrarea în politică și, printre altele, revine cu poveștile și în epoca celor 15 Revelioane petrecute obligatoriu cu familia Ceaușescu.

„Timp de 15 ani mi-am petrecut Revelionul cântând pentru familia Ceauşescu. Primeam telefon de la Ministerul Culturii, îmi spuneau că sunt chemată şi mă duceam, că nu aveam ce să fac. Dar Crăciunul îl petreceam întotdeauna alături de familie. Iar apoi m-au interzis în 1982. Se spunea că Elena Ceauşescu era geloasă pe mine, pentru că eram mult prea iubită de public. Dar eu ştiu că a fost mâna unor colegi «binevoitori», care au spus că eu cântam melodii indecente, ceea ce nu era adevărat. Timp de opt ani nu am mai avut voie să cânt pe nicăieri. Primeam mii de scrisori, se zvonea că sunt în puşcărie, veneau oamenii din provincie special să mă caute, să afle ce e cu mine. În acest timp am mai cântat, dar în mare secret. Oamenii mă doreau pe scenă, dar era extrem de greu să ajung la ei”, povestea Irina Loghin

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati