ISMB: Peste 1.300 de candididaţi au dat BAC-ul la limba română; 304 au lipsit

La prima probă scrisă a examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august – septembrie 2020), proba E).a) – Limba şi literatura română, desfăşurată astăzi, 24 august, au participat 1331 de candidaţi din 1640 înscrişi. Nu s-au prezentat 304 de candidaţi, în timp ce 5 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Niciun candidat nu a fost identificat cu temperatura mai mare de 37,30C, a anunţat luni Inspecotarul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Subiectele şi baremul de corectare pentru proba de Limba şi literatura română au fost publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie.

Celelalte probe se vor desfăşura conform următorului calendar:

25 august: proba obligatorie a profilului – E.c)

26 august: proba la alegere a profilului şi specializării – E.d)

27 august: proba la Limba şi literatura maternă –  proba E.b)

Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice, a precizat sursa citată.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD).

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati