Israel: Ofensiva israeliană în Gaza nu se amână din cauza vremii nefavorabile

0
219
Pixabay

Ofensiva israeliană în Gaza nu se amână din cauza vremii nefavorabile, a susţinut un purtător de cuvânt al forţelor armate ale Israelului, citat luni de dpa.

„Nu, absolut nu”, a declarat Arye Sharuz Shalicar duminică seara postului de radio public ARD din Germania.

El a sugerat că unul din motivele cele mai importante pentru atacul terestru asupra organizaţiei islamiste palestiniene Hamas este asigurarea posibilităţii de evacuare a unui număr mai mare de civili în sudul Fâşiei Gaza, astfel încât aceştia să nu fie periclitaţi de ofensiva din nord.

Conform unor ştiri de presă neconfirmate, ofensiva fusese planificată pentru weekendul trecut, dar a fost amânată deoarece a fost înnorat, iar piloţii şi dronele nu aveau suficientă vizibilitate.

Shalicar a cerut presiuni mai mari pentru ca Egiptul să primească refugiaţi la frontiera cu Gaza. „Nu dorim să rănim oameni nevinovaţi – în special nu femei sau copii sau bătrâni. Dorim să distrugem Hamas, să îi pedepsim pentru acţiunea de sâmbăta trecută”. El a recunoscut că eliminarea grupării teroriste este „un obiectiv mare, un obiectiv dificil”.

În acest context, el a reamintit atacul unui grup terorist palestinian asupra reprezentanţilor Israelului la Jocurile Olimpice de la Munchen, din 1972, şi faptul că toţi cei implicaţi au ajuns în faţa instanţelor, mai devreme sau mai târziu. La fel se va întâmpla şi cu conducerea Hamas şi cu toţi teroriştii implicaţi în atacul de la sfârşitul săptămânii trecute pe teritoriul israelian, a avertizat purtătorul de cuvânt.

Sursa: AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.