ISU explică intervenţia din Bucureşti şi de ce nu s-a ridicat autoscara: Nu a reieșit niciun moment că ar vrea să fie salvat!

Reprezentanții ISU București Ilfov au oferit, vineri la amiază, explicații după ce un tânăr de 22 de ani s-a aruncat de pe un cămin din zona Vitan, din Capitală, deşi salvatorii au încercat timp de câteva ore să îl convingă să renunţe la gestul său. În ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva, băiatul a decedat.

„Nu putem vorbi de un eșec, suntem profesioniști. Dacă exista o mică fărâmă ca persoana să dorească să fie salvată, ca noi să simțim asta, am fi făcut-o. Oamenii erau pregătiți, aveam nevoie să ridicăm o manetă și scara era sus”, a spus oficialul ISU.

Aceasta a explicat că din atitudinea tânărului nu a reieșit niciun moment că ar vrea să fie salvat, pentru că la fiecare gest al echipelor de intervenție acesta amenința că se aruncă.

„Autoscara am reușit, într-o oarecare măsură, să o calăm, nu voia nici să o calăm, amenința că se aruncă”, a precizat acesta, scrie spotmedia.ro.

Echipele de salvare aduseseră la fața locului mai multe saltele din caminul respectiv. Întrebat despre acest aspect, oficialul ISU a explicat că au fost nevoiți să apeleze la o astfel de soluție, pentru că salteaua pneumatică are aproximativ 6 metri si tânărul i-ar fi observat.

„Orice manevră de forță poate determina persoana respectivă să facă gestul. Și cu saltelele respective am zis că, totusi, suntem oameni, să le punem fără să ne vadă, fără să îi amplificăm dorința. Saltelele acelea erau mici și puteam să le punem fără să ne vadă. Față de cea de sașe metri, cu generator, cu ventilator care să o umfle, acelea produc zgomot”, a spus el.

Vineri dimineața un tânăr s-a urcat pe acoperișul unui cămin din zona Vitan din Capitală și a amenințat că se aruncă. După trei ore de negocieri, tânărul s-a aruncat. Medicii de la fața locului au intervenit imediat și la un moment dat l-au urcat pe acesta în ambulanță. În ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-l salva, băiatul a decedat.

Tânărul care s-a aruncat în gol după 3 ore petrecute pe acoperișul unui cămin din București, a decedat, în ciuda efoturilor depuse de medici pentru a-l salva. Tânărul era consumator de droguri și ar fi fost în sevraj.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati