Italia scoate iar case la vânzare la numai un euro. Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorii proprietari

După Salemi din Sicilia și Santo Stefano di Sessanio din Abruzzo, și satul Castropignano, din regiunea sudică a Molisei, a anunțat că scoate la vânzare case la prețul de un euro.

Nicola Scapillati, primarul din satul Castropignano, a anunțat că aproximativ 100 de case au fost scoase la vânzare, dar a menționat că nu dorește ca locuințele să fie licitate, ci este nevoie ca viitorii cumpărători să respecte reguli speciale pentru a în posesia acestora, pentru că este în căutare de locatari statornici, scrie spotmedia.ro.

Primarul anunță că persoanele interesate pot să-l contacteze direct prin e-mail.

„Oricine dorește să cumpere o nouă casă aici să-mi trimită un e-mail (nicola.scapillati[AT]me.com) cu un plan detaliat al modului în care intenționează să refacă spațiul și ce ar dori să facă cu proprietatea, să facă o casă, o pensiune, un magazin”, a transmis Scapillati.

Cu cât mai detaliat e planul, cu atât mai mari sunt șansele de a deveni proprietar, a spus el, conform CNN.

Cumpărătorii sunt obligați să renoveze proprietatea în termen de trei ani de la achiziționare și să ofere o garanție în avans de 2.000 de euro, care le va fi returnată odată cu finalizarea lucrărilor.

Au fost trimise notificări și către ambasade, pentru popularizarea proiectului.

Proprietarii acestor case abandonate au fost noficați că, dacă nu le renovează, acestea vor intra în posesia statului, pentru că reprezintă un pericol la siguranța tuturor. Cei mai mulți dintre proprietari au fost de acord să renunțe la ele, pentru că nici demolarea nu costă puțin.

Castropignano nu oferă prea multe în afară de liniște și un peisaj pitoresc, o spune chiar primarul. În sat este un singur restaurant, un bar, o farmacie. Însă aerul e fantastic, mâncarea la fel, iar stresul – zero.

Satul are 900 de locuitori, în scădere față de 2.500, în anii 30. În anii 60 s-au mutat cei mai mulți, pentru studii și în căutarea unui loc de muncă mai bun. În prezent, 60% dintre locuitori au peste 70 de ani.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati