ITM Bucureşti a aplicat amenzi de 565.000 de lei pentru muncă nedeclarată în domeniul construcţiilor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti a aplicat într-o singură zi amenzi record în valoare de 565.000 de lei pentru muncă nedeclarată, după ce a identificat pe un singur şantier un număr de 30 de persoane care au declarat că nu au încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă cu cei opt angajatori de pe şantier, potrivit unui comunicat de presă.

Acţiunea de control a fost efectuată de inspectorii din cadrul Serviciului de Control Muncă Nedeclarată din ITM Bucureşti, sub coordonarea inspectorului şef al ITM Bucureşti, Constantin Bujor.

Totodată, acţiunea s-a desfăşurat în colaborare cu lucrători din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi cu respectarea măsurilor pentru limitarea răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul Municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate şi în colaborare cu alte instituţii ale statului, precum Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Ministerul Afacerilor Interne şi altele.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati