ITM Bucureşti a aplicat amenzi de 900.000 lei după controale pe şantiere

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti a identificat, în urma unei acțiuni de control, 45 de persoane care munceau la negru. Astfel, instituția a dat amenzi de 900.000 de lei.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au desfăşurat, în perioada 5 – 7 octombrie 2022, acţiuni de control în cadrul „Campaniei Naţionale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor”, în urma cărora au aplicat amenzi de 900.000 de lei.

Conform unui comunicat de presă, inspectorii, coordonaţi de inspectorul şef Constantin Bujor, au identificat 45 de persoane care desfăşurau activităţi fără a avea încheiate în forma scrisă contracte individuale de muncă.

„Au fost aplicate sancţiuni maxime prevăzute de lege, pentru nerespectarea art. 16 alin. 1 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, modificată şi completată”, se menţionează în comunicat.

Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti urmăreşte în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfăşurând acţiuni la nivelul municipiului Bucureşti, în toate domeniile de activitate, subliniază sursa citată.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati