ITM București a dat amenzi de 121.000 de lei unor brutării

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti au aplicat amenzi în valoare de 121.000 de lei unor angajatori ce activează în domeniul privind fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase, se precizează într-un comunicat de presă.

Acţiunile de control ale inspectorilor ITM s-au derulat în perioada 5 – 8 aprilie 2022, în cadrul unei campanii naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respecta dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă.

Astfel, au fost verificaţi 198 angajatori, în domeniul relaţiilor de muncă şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, fiind aplicate şase sancţiuni contravenţionale, iar valoarea amenzilor a fost de 121.000 lei.

În plus, au fost aplicate peste 150 măsuri, cu termene de remediere a neconformităţilor (nerespectarea modelului cadru al contractului individul de muncă; neacordarea repausului săptămânal; semnalizare privind securitatea şi sănătatea în muncă incompletă; ventilaţie necorespunzătoare etc.).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati